KADİM ASTROLOJİDE GEZEGENLER

Modern gezegenlerin (Uranüs, Neptün Pluto) keşfiyle birlikte Astrolojide 10 gezegenin (Güneş dahil) varlığı kabul edilmeye başlamıştır. Oysa kadim Astroloji yedi göksel kuvvetin varlığıyla şekillenmiştir. Burada bu yedi gezegenden; onların hangi kuvvetleri sembolize ettiklerini ve birbirleriyle olan ilişkilerinden kısaca bahsedeceğiz...
SATÜRN(Hazinedar): Bir elinde gereklilik ve ebediyet çemberi; diğer elinde ölüm vardır. Zamanı yönetir. Sorumluluk ve kısıtlama getirir. Tüm gezegenlerin içinde en güçlü ve çoğu kez de en olumsuz olarak nitelendirilir. Hatalara izin vermez. Yavaş ve sabırlı olmayı öğretir. Düşüncenin en yüksek biçimini temsil eder. Dikkat ve özen ister. Tutkuları soğutur. Büyük öğretmendir ve insan ömründe ilk dersini 29-30 yaşlarında tamamlar.
JÜPİTER(Hakim): Göklerin ve iyiliklerin babası. Tüm yaşayanlara genişlik, iyilik, adalet, bereketi taşır. Soylu ve adil bir yöneticidir. Yüksek ahlaksal ve insancıl değerleri anlatır.Dolaysız ve güçlü; sempatik ve nazik bir tavrı vardır. Öğretici, bilgi verici ve genişletici nitelikleri yüzünden en büyük saadet olarak bilinir. 12 yılda bir yeni gelişim süreçleri başlatır.
MARS(Asker): Tanrısal onur ve güçle savaşan gerçek savaşçıdır. Acımasız ama cesurdur. Savaşı getirir. İnsanda girişim ruhu, cesaret, mücadele ve başarı isteği olarak kendisini gösterir. Baş edilmez, boyun eğmez ,yorulmaz bir kuvvettir. Yabani, acımasız ve değiştiricidir. İster ve elde eder. Demir, çelik, ateş ve tüm silahlar onun yönetimindedir. Yaklaşık her iki yılda yeniden bir mücadele dönemi başlatır.
GÜNEŞ (Sultan): Işık kaynağıdır. Bizim ışığımızın da bağlı olduğu merkezimizdir. Yaşam verir. Her şey onunla hayat bulur. Sağlam, kararlı, açık, güvenli ve cömerttir. Tüm sıkıntılarda ümittir. Koruyucu ve güçlendiricidir. Yiğitlik, gençlik ve güç getirir. Her yıl yeniden yaşam gücünü yeniler. Hayat ipliği ona bağlıdır. Özellikle erkekler için çok daha önemlidir.
VENÜS(Sanatçı): Büyülü kemeriyle aşk ve sevgi onun elindedir. İlk dişilik sembolüdür. Hissetme melekesi onun elindedir. Zevk, eğlence, sevinç ve mutluluk getirir. Zevk arayışı insanı güzelliklere götürür. Sanatsal duygular onunla ilerler. Duygu, heyecan, tutku ve arzularla iş görür. İyi tabiatlı,sevimli ve ince bir mizaç kazandırır. Özellikle kadınlar için çok daha önemlidir.
MERKÜR(Yazar): Elinde harp ile haberci olarak iş görür. Tarafsız ve nötrdür. Sıcak yada soğuk, doğru yada yanlış yoktur onun için. Onun doğal iş görme yeteneği için bu tarafsızlık gereklidir. Algıyı yönetir ve güçlendirir. Akıl ve ona bağlı konuşma yeteneği onun etkisi altındadır. Sadece aldıklarını aktaran bir aracıdır o. Tek başına bir etki değildir.
AY(Vezir): Her şeyin dişil üretken ilkesini temsil eder. Ana'dır. Uyku, bilinçaltı ve içgüdüsel duygular onunla iş görür. Değişken, kararsız ve hassastır. Dönüştürülebilir niteliktedir. 28 günde yeniden başlar. Yaradılışın temel vasıtasıdır. Tutkulu bir tabiata sahiptir.

0 yorum: