Kova burcu


Kova Burcu Özellikleri (21 Ocak - 18 Şubat)Anahtar kelime: Farklı olmakŞifre: Yenilikçi, orijinal olmalı ve sosyal değişimi sağlamalıyım.


İlke: Değişim


Olumlu uygulama: Özgünlük


Olumsuz uygulama: İsyan


Özellikleri: reformcu, kendini geliştiren, ilerleyen, özgür düşünceli, insancıl, demokrat, evrensel, yardımsever, toleranslı, açık görüşlü, sosyal, dışadönük, bağımsız, orijinal, bohem, sıradışı, yenilikçi, devrimci, içgörülü, akılcı, buluşçu, hızlı, parlak, bilimsel, düzensiz, isyankar, disiplinsiz, fanatik, ikna olmayan, uçuk, düşüncesiz, tuhaf, tutarsız, ilgisiz, kayıtsız.


Kova insanı hava elementi ve sabit nitelik özellikleri taşır. Yönetici gezegeni özgür ruhlu Uranüs'tür. Kova, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Dahilerin burcudur ve kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.Kova toplum yararına çalışmaktan zevk alır. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Toplumun geleceği ile ilgilidir; dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve kendisinden daha kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak ister. Balık burcu, insanlara birebir yardım etmek isterken, Kova genel anlamda bir bütün olarak insanlığa faydalı olmak ister.Kova insanı oldukça idealisttir. Bütün insanların ırk, cinsiyet, din ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünür. Kova aynı zamanda kardeşlik ve dostluk burcudur. Aynı amaç için bir araya gelinen topluluk, grup, dernek ve klüplerin burcudur. Bütün burçlar içinde en az önyargılı olanıdır, her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan eksantrik bir yapısı vardır. Statü ve marka yerine özgünlüğün peşindedir. En şaşırtıcı tipler Kova burcundan çıkar. Başkalarından farklı olmayı arzular.Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından fikirleri kolay kolay değişmez. Sabit nitelikler, düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı ve kesin sonuçlar alınan sistematik çalışmalar şeklinde kendini gösterir. Dikkafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün bir tiptir. İsyankar ve asi bir yapısı vardır.Hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Gruplarla birlikte hareket etmeyi sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürebilir ama kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakır, ona gerçekten yaklaşmak zordur. Başkaları ile arasına görünmeyen bir çizgi çekmeyi becerir. Genellikle kişiliğini gizler.Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.Kova insanı felsefe, teknoloji, bilim ve yeniliklerden hoşlanan yetenekli biridir. Kendi işinde çalışırsa çok verimli olabilir. Keskin zekası ve parlak fikirleri ile başka insanları yönlendirebilir. Devrimler yaratabilir. Gelenek ve alışkanlıklarla arası iyi değildir. Tutucu sosyal kurallar ve eski adetler onu fazla bağlamaz. Geçerliğini kaybetmiş sistemleri ve kalıpları yıkıp yeni bir düzen getirmek ister. Başka etkiler almadı ise geçmişe değil geleceğe dönük yaşar. Bilimin her alanında başarı elde edebilir. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşabilir.


Yüksek teknoloji, bilgisayar, İnternet, uzay bilimleri, astroloji gibi alanlar ona göredir.


Yönetici Gezegeni: Uranüs


Element: Hava


Nitelik: Sabit


Uğurlu Sayıları: 1, 7


Gün: Çarşamba


Uğurlu Taşı: Ametist


Renk: Elektrik Mavisi


Tarot kartı: Yıldız


Hayvan: Büyük kuşlar


Bitki: Meyve ağaçları ve orkide


Kıymetli Taş: Cam, kalkedon


Kıymetli Maden: Uranyum

0 yorum: