Yükselen burcunuz


Yükselen burcunuzu tesbit edebilmek için bu tablodan yararlanabilirsiniz. Ancak, bu tablo sadece İstanbul'da doğanlar için geçerli. Diğer illerde aynı saatlerde farklı bir burç yükseliyor olacaktır. Önemli not: Bu tablo,1 Nisan-1 Ekim tarihleri arasında yaz saati uygulamasının yapıldığını kabul ederek hazırlanmıştır. Ancak, 1940'lı yıllarda harp saati 4:00 olduğu gibi bazı yıllar yaz saati uygulaması hiç yapılmamıştır. Şayet doğum zamanınızda yaz saati uygulamasını biliyorsanız, o zaman bu tablo geçerlidir.

Yükselen Koç Burcu
Yükselen Koç burcu kişiye orta boylu atletik bir görüntü verir. Omuzlar geniş olur. Yüz yapısı karakteristiktir. Gözler dikkat çekici ve etkilidir. Ten rengi buğday ya da daha koyu renkte olabilir. Koç burcu yükselen kişi çabuk heveslenen ve çabuk sıkılan bir yapıya sahiptir. Bağımsızlığına düşkündür ve kısıtlanmaktan hoşlanmaz. Hırslıdır ve daima başarılı olmak için çaba sarfeder. Entelektüeldir. Neşeli ve cana yakın yapısıyla dikkati çeker. İkili ilişkilerinde karşı tarafa çabuk ısınır ve hemen diyalog kurar. Kısa sürede ilgisini kaybetmesi de olağandır. Değişiklikten çok keyif alır. Koç burcu yükselen kişinin adalet duygusu çok gelişmiştir. Haksızlığa tahammülü yoktur. Tepkilerini gizlemekte güçlük çeker. Kolay öfkelenir ve çabuk yatışır. Cömerttir. Fakat bazen bu cömertlik savurganlık sınırını aşabilir. Enerjik ve girişimcidir. Koç burcu yükselen kişi net bir kişiliğe sahiptir ve yükselen burcunun özelliklerini yoğun bir şekilde hisseder.
Yükselen Boğa Burcu
Yükselen boğa burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler kısa ve kolun boyun, geniş omuzlar ve enli bir vücuttur. Yüz büyükçe, ağız ve burun karakteristik ve dikkat çekicidir. Genellikle uzun boylu ve yapılıdır. Saç yapısı dalgalı ve ya kıvırcık olur. Hatlar yuvarlaktır. Boğa burcu yükselen kişi sakin ve huzurlu bir yapıya sahiptir. Güzelliklere ve lükse düşkündür. Evinde rahat etmek ister. İnatçıdır ve emrivakilerden hoşlanmaz. Hırslı ve çalışkandır. Maddi güce önem verir. Kendini güvende hissetmek ister. Gayretli ve iyimserdir. Boğa burcu yükselen kişi çevresindeki insanlara kolay güvenemez. Dostluğa önem verir ve onlar için hiçbir fedakarlıktan çekinmez. Sabırlıdır. Kolay kolay sinirlenmez, fakat sinirlendiği zaman da yatışması zaman alır. Boğa burcu yükselen kişi sevdiği kişiye fazlasıyla bağlanır. Sevgiye çok önem verir. Koruma içgüdüsü gelişmiştir. Yaşamayı ve yaşamın güzelliklerini oldukça sever.
Yükselen İkizler Burcu
Yükselen ikizler burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler ince ve düzgün bir vücut ve uzun boydur. Gözler açık renk, ten rengi buğday ya da esmerdir. Saç rengi genellikle koyu olur. Maharetli elleri olur ve pratiktir. Bakışları dikkat çekicidir. Zarif bir vücut yapısı vardır. İkizler burcu yükselen kişi zeki, neşeli, hareketlidir. Mizah anlayışı oldukça gelişmiştir. Değişik insanlarla arkadaşlık etmekten keyif alır ve eğlenceli bir dosttur. Değişik fikirler geliştirir ve kavrama kabiliyeti gelişmiştir. Çok yönlüdür, sabit fikirli değildir. İkizler burcu yükselen kişi olaylardan çabuk etkilenir. Meraklı bir kişiliğe sahiptir.Yeni şeyler öğrenmekten ve yeni ortamlarda bulunmaktan keyif alır. Girişkendir. Sakin gibi görünmekle beraber yerinde duramayan bir yapısı vardır. İkizler burcu yükselen kişi iyi bir konuşmacıdır. Duygu ve düşüncelerini net ve akıcı bir dille ifade etmesini iyi bilir. Maceradan hoşlanır. Çift kısmetlidir. Bu ona iyi şans getirmektedir.
Yükselen Yengeç Burcu
Yükselen yengeç burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler orta veya kısa boy, yuvarlak hatlı bir yüz ve soluk benizdir. Saçlar kumral, omuzlar düşükçe ve vücut yapılıdır. Karakteristik bir vücut yapısı vardır. Yengeç burcu yükselen kişi ailesine, yakınlarına ve dostlarına düşkün olur. Kuşkucudur ve çevresindekilere kolay kolay güvenmez. Ufak tefek sorunları problem haline getirmekte üstüne yoktur. Yengeç burcu yükselen kişi evine ve evle ilgili faaliyetlere düşkündür ve çok keyif alır. İnsanlara karşı iyi ve yapıcı bir tavrı vardır. Aldatılmayı asla kabullenemez. Kendisine kötülük yapan bir kimseyi kolay kolay affedemez. Yengeç burcu yükselen kişi para konusunda dikkatlidir. Tasarrufu sever. Cömerttir, fakat savurgan değildir. Yengeç burcu yükselen kişi çok derin duygulara sahiptir ve duygularını ifade etmekte güçlük çeker. Çoğu zaman yanlış anlaşıldığını düşündüğü durumlarla karşı karşıya kalır.
Yükselen Aslan Burcu
Yükselen aslan burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler orta veya uzun boy, iri kemik yapısıdır. Omuzlar geniş, vücut atletik olur. Saçlar dalgalı, kumral ve gürdür. Ten rengi ise genellikle beyaza yakın açık renktedir. Gözler açık renk ve bakışlar etkileyicidir. Fiziksel özellikleri oldukça dikkat çekicidir. Aslan burcu yükselen kişi güvenilir ve cesurdur. Daima kendinden emindir. Gururludur ve duygularının okşanmasından keyif alır. İyi niyetlidir tuttuğunu koparan hırslı bir yapısı vardır. Cömerttir ve dostlarına aşırı derecede düşkündür. Aslan burcu yükselen kişi birini sevdiği zaman sadık ve tutkulu bir aşık olur. Sevgiye ve saygıya çok önem verir. Kolayca öfkelenebilir, fakat kinci değildir. İlgiden çok hoşlanır ve ilgi odağı olmayı sever. Aslan burcu yükselen kişinin acıma ve merhamet duyguları çok gelişmiştir. Yardımseverdir ve ihtiyacı olan kişiye yardım etmekten büyük mutluluk duyar. Duygusal anlamda hassas ve kırılgandır. Konuşkandır, fakat boş konuşmayı sevmez. Sevdiği kişilere gönlünü seve seve açar. Aslan burcu yükselen kişi çalışkan ve pratiktir. Lükse düşkündür. Dürüsttür ve çevresindekilere daima güven verir.
Yükselen Başak Burcu
Yükselen başak burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler orta veya uzun boy ve zarif vücut yapısıdır. Saç ve ten rengi genellikle koyudur. Gözler de koyu renklidir ve etkili bakışlara sahiptir. Güler yüzlü ve neşeli bir yapısı vardır. Başak burcu yükselen kişi bakımlıdır ve görünüşüne baştan aşağıya dikkat eder. Temizlik ve düzen onun için çok önemlidir. Çevresindeki insanlarla kolay iletişim kuran bir yapısı vardır. Dostluktan çok keyif alır ve dostlarına düşkündür. Başak burcu yükselen kişi eğlenceli bir yapıya sahiptir. Maddiyata önem verir ve zevkleri için para harcamayı sever. Zeki ve pratiktir. Kötü niyetli değildir, fakat tenkitçi yapısı ve sert dille yaptığı eleştiriler onun yanlış anlaşılmasına neden olur.Detaycıdır ve olayları çok iyi bir şekilde analiz edebilir. Yükselen başak burcu kişiye hoş ve çekici bir hava verir ve bulunduğu ortamda fark edilmesini sağlar. Güvenilir yapısıyla göze çarpar. Adalet duygusu oldukça gelişmiştir. Haksızlığa tahammülü yoktur. Dürüsttür.
Yükselen Terazi Burcu
Yükselen terazi burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikleri ince ve biçimli vücut ve uzun boydur. Saçlar açık renk, yüz ovalimsi ve düzgündür. Genel olarak güzel ve zarif yapılıdır. Terazi burcu yükselen kişi zarif, adil ve hırslıdır. Sevgiye ve güzelliğe çok önem verir. Estetik kaygılar taşır ve her şeyin en güzeline sahip olmak ister. Bakımlıdır. Kendisiyle ilgilenilmesinden hoşlanır. Neşeli, eğlenceli ve zarif bir kişiliği vardır. Kendi gibi insanlarla görüşmekten keyif alır. Terazi burcu yükselen kişi duygusal, bir o kadar da mantıklıdır. Aşka ve sevgiye çok önem verir. Gerçekten aşık olduğunda yapmayacağı fedakarlık yoktur. Sevdiği zaman sadık ve tutkulu bir aşık olur. Güvenilir ve dürüsttür. Duygusal açıdan hassas ve kırılgandır. Terazi burcu yükselen kişi huzursuz ortamlarda bulunmaktan hiç hoşlanmaz. Sakin bir yapısı vardır ve tartışmadan kesinlikle hoşlanmaz. Olaylar karşısında daima soğukkanlı olmayı tercih eder. Lükse ve güzel olan herşeye düşkündür.
Yükselen Yay Burcu
Yükselen yay burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler uzun boy, ince ve biçimli vücuttur. Alın yapısı açık, burun yapısı ise belirgindir. Saç rengi kumral veya kestane, ten rengi soluk veya buğdaydır. Vücut yapısı atletiktir. Bakışlar sıcak ve içtendir. Eller ve ayaklar biçimlidir. Genellikle güleryüzlü ve sevimlidir. Yay burcu yükselen kişi neşeli, hareketli, canlı, konuşkan ve iyi niyetli olur. Cesur ve girişkendir. Merhamet duygusu çok gelişmiştir. Cömerttir, hatta savurgan olduğu da söylenebilir. Hırslı ve çalışkandır. Daima bir hedefi vardır ve bu hedefe ulaşmak için elinden gelen çabayı gösterir. Hobileri vardır ve bunlarla uğraşmaktan çok keyif alır. Yay burcu yükselen kişi birden çok konuya ilgi duyabilir. Hareketli yapısıyla girdiği ortamlarda dikkati çeker. Dostlarına çok önem verir. Spor yapmaya ve açık havada aktivitelerde bulunmaya önem verir. Bağımsızlığına fazlasıyla düşkündür ve kısıtlanmaktan kesinlikle hoşlanmaz. Bu nedenle evlilikten korkar. Yay burcu yükselen kişi çift kısmetlidir ve talihli olur. Ne olursa olsun içinde bulunduğu sıkıntılı durumlardan iyi talihi sayesinde kolayca kurtulur. Hayata karşı gayretli, becerikli ve hırslıdır. Daima başarılı olmak ister ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir.
Yükselen Oğlak Burcu
Yükselen oğlak burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler kısa veya orta boy ve karakteristik bir yüzdür. Çene belirgin, burun ise belirgin ve uzundur. Göğüs kafesi dar, boyun uzun ve zayıftır. Gözler ve saçlar koyu kahve ve siyahtır. Ten rengi genellikle koyudur.Oğlak burcu yükselen kişi zeki, pratik, sabırlı ve gözlemci olur. Olayları çok iyi bir şekilde analiz edebilir. Kuşkucudur ve insanlara kolay kolay güvenmez. Yapılan hiçbir şeyi unutmaz. İşle ilgili konularda hırslı ve başarılıdır.Oğlak burcu yükselen kişinin hafızası çok kuvvetlidir. Birçok konuya ilişkin detayı kolaylıkla anımsayabilir. Değer verdiği şeyleri el üstünde tutar. Maddi değerlere çok önem verir. Tutumludur ve tasarrufu sever. Oğlak burcu yükselen kişi zarif ve ağırbaşlıdır. Dostluğa çok önem verir ve fedakardır. Yardımseverdir. Başarılı olmak onun için bir gerekliliktir. İyi bir yöneticidir. Olumsuz yönü ise karamsar olmasıdır.
Yükselen Kova Burcu
Yükselen kova burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler orta boy ve güçlü vücut yapısıdır. Yüz karakteristik ve ten renklidir. Saçlar sarı veya kahverengi olabilir. Yüz hatları düzgündür ve biçimli burun yapısıyla dikkati çeker. Vücut yapısı dolgun ve güzeldir. Gözler genellikle açık renk olur. Kova burcu yükselen kişi zekidir ve değişik fikirler üretir. Farklılığı sever ve aklını iyi kullanır. Heveslidir ve merak ettiği konularla ilgili bilgi sahibi olmak ister. Kavrama yeteneği çok gelişmiştir. Çevresiyle iyi ilişkiler içerisindedir. Tembellikten ve laubalilikten kesinlikle hoşlanmaz. Kova burcu yükselen kişinin merhamet duygusu fazlasıyla gelişmiştir. İyi niyetlidir ve insanlara çabuk güven duyar. Aynı zamanda güvenilirdir. Kendine vakit ayırmaktan çok keyif alır. Başkalarına saygıda kusur etmez ve aynı şeyi onlardan da bekler. Fikrinin alınmasından ve düşüncelerine değer verilmesinden çok büyük mutluluk duyar. Akıllı ve kültürlü olduğu için kendi gibi insanlarla arkadaşlık etmek ister. Kova burcu yükselen kişi cömerttir ve paraya önem vermez. Çalışkanlığı ve becerikliliği sayesinde maddi güce sahip olur. Genç yaşta aşık olup evlenebilir, fakat bir süre sonra evliliğin gerektirdiği sorumlulukların kendini kısıtladığını düşünebilir. Kova burcu yükselen kişi iyi bir dosttur ve gururludur. Gururunun okşanmasından çok keyif alır. Güçlü bir kişiliktir.
Yükselen Balık Burcu
Yükselen balık burcunun kişiye verdiği fiziksel özellikler kısa ve ya orta boy ve etli vücut yapısıdır. Ten rengi soluk veya beyaz, gözler mahmur bakışlıdır. Saçlar gür ve koyu renklidir. Balık burcu yükselen kişi güzelliklere ve lükse oldukça düşkündür. Rahatına önem verir. Sıkıntıya girmekten pek hoşlanmaz. Sezgileri kuvvetlidir, aynı zamanda duygusal ve romantiktir. Küçük şeylerden mutlu olabildiği gibi mutsuz da olabilir. Balık burcu yükselen kişi hayalperest olur ve düş gücü çok gelişmiştir. En belirgin özelliklerinden biri de dalgın olmasıdır. Bazen gerçek dünyadan kopup içindeki hayal dünyasına sığındığı da olur. Hoş insanlarla diyalog kurmaktan, güzel yemekten ve keyif yapmaktan çok keyif alır. Balık burcu yükselen kişinin merhamet duygusu fazlasıyla gelişmiştir. Sevgiye ve aşka çok değer verir. Birini çok severse tutkulu bir aşık ve sadık bir partner olacaktır. Aşksız bir hayatı düşünmek onun için çok zordur. Tam bir sevgi bağımlısıdır. Genel olarak karamsar bir yapısı vardır. Balık burcu yükselen kişi ilgiyi çok sever ve iyi niyetlidir. Girdiği ortamlarda daima ilgi odağı olur. Renkli kişiliği başkalarında ilgi uyandırır. Bu durumdan hep çok mutlu olur.